Kirsten Verdel Fysiotherapie

Sportblessures

Sportfysiotherapie is er op gericht om jouw (sportgerelateerde) klachten te behandelen, zodat jij jouw sport weer tot op hoog niveau kan beoefenen of weer recreatief pijnvrij kan genieten en bewegen. We bieden gespecialiseerde fysiotherapie voor zowel de topsporter als breedtesporter.

Echografie

Met behulp van echografie kunnen we snel en precies bepalen wat de (sport)blessure is en waar de klacht vandaan komt. Dankzij de snelle diagnose kan er direct een passend behandelplan gemaakt worden, wat de kans op herstel vergroot en de herstelperiode verkort.

Dry Needling

Dry needling therapie zorgt ervoor dat spieren snel en langdurig ontspannen. Nadat de spier is aangeprikt, kan de spier weer beter functioneren en worden afvalstoffen sneller afgevoerd, dit bevordert het herstel. Deze behandeling wordt veel toegepast bij klachten aan de nek, schouder en bij een tennis- of golf elleboog.

Medical Taping

Elastische tape wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen of activeren, zonder daarbij de beweging te beperken. Deze behandeling wordt veel gebruikt bij nabehandeling van blessures, het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties en bij behandeling van klachten door overbelasting. Medical taping draagt eraan bij dat blokkades die het herstelproces vertragen worden opgeheven.

Revalidatie

Na een ingrijpende gebeurtenis zoals een blessure, ongeval of operatie, is bewegen vaak nog onwennig en dat kan leiden tot enige afhankelijkheid en onzekerheid. De fysiotherapeut staat voor je klaar en begeleid je in de herstelperiode. De kwaliteit van het behandelplan en een persoonlijke aanpak staan hierbij centraal.